Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

torstai 4. marraskuuta 2010

Ainainen marina kansanedustajista

Suomalaisilla tuntuu olevan kamala tarve valittaa ja huolehtia kansanedustajien työstä, työnlaadusta ja palkoista. Aina syntyy jatkuvaa marinaa kansanedustajien vaihtelevista palkoista, vaikka moni tuskin ottaa huomioon kansanedustajien stressaavaa ja paljonkin aikaavievää työtä. Kansanedustajan vaativa työ rokottuu suoraan omasta henkilökohtaisesta elämästä, omasta hyvinvoinnista ja läheisten seurasta. Tätä sopisi hyvinkin monen pulliaisen pohtia, ennen kylmää arvostelua. Sanoisin että vaativa työ vaatii isommat palkkiot. En usko kansanedustajien työpaineiden hellittävän palkkojen kiristämisellä ja jatkuvalla arvostelulla.

Kitinä vaalilupauksista tuntuu jatkuvan muutoksista huolimatta. Aivan kuin suomalaiset olettaisivat kansanedustajien olevan jonkin sortin teräsmiehiä, kun työttömyyskin pitäisi ratkaista 5 minuuttia vaalivoittojen jälkeen. Ensimmäistä kertaa eduskuntaan valitut eivät ensimmäisenä vuotenaan yksinkertaisesti pysty tekemään valtavia muutoksia, sillä tarvitaan kontakteja ja tunnettavuutta. Lisäksi joillakin on vain tapana äänestää juuri niitä, jotka tekevät paljon lupauksia. aivan kuin lupausten määrä kertoisi jotain niiden toteuttamisesta ja ehdokkaan kelvollisuudesta. Omaa järkeä saa käyttää äänestäessään, joten tyhjäksi käyneet vaalilupaukset ovat osaksi tyhjäpäisen äänestämisenkin tulosta.

Myös opposition arvostelut eduskunnan työnlaadusta ovat usein aiheettomia. Kaikilla tuntuu olevan kylliksi valitettavaa kansanedustajien työstä, mutta kun uusien päättäjien joukossa onkin oma naama, niin muutoksethan ovatkin äkisti olleet suorastaan ylettömän huomattavia! Ihmisten tulisi nyt huomata, että kansanedustajatkin tekevät vain työtään. Eihän poliisiakaan nuhdella harmaan talouden jatkumisesta.

-Koivuniemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti