Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

tiistai 16. marraskuuta 2010

Maahanmuuttajia töihin

Maahanmuutto Suomeen on viime vuosina lisääntynyt huimasti ja etenkin suomenruotsalaisten määrä on kasvussa. Kuitenkin monet järjestöt arvelevat, että talouslama on vaikuttanut muuttoliikkeeseen laskevasti.

Maahanmuuton myötä Suomesta on tullut monipuolisempi kulttuurin suhteen, mikä on aina positiivista. Mielestäni maahanmuutto on hieno asia juuri monikulttuurisen Suomen kannalta, sillä kielitaitomme kehittyy ja opimme uusista kulttuureista.

Suurin osa ulkomaalaisista muuttaa Suomeen perheen, työn tai koulutuksen takia. Tämä maahanmuuttajien työllistyminen onkin ollut yksi pääpuheenaiheista. Tietysti on hyvä, että ulkomaalaisia tulee tänne töihin. Täten työpaikoilla on entistä enemmän ulkomaalaisia, mikä vain kehittää muiden työntekijöiden kielitaitoa. Mutta kuinka maahanmuuttajille sitten löytyy töitä jos meidän kanta-asukkaiden keskuudessakin on työttömyyttä? Lisäksi on otettava huomioon se, että työpaikan saaminen usein edellyttää suomen tai ruotsin kielen osaamista.

Maahanmuuttajien kotouttaminen on pitkä prosessi ja mielestäni heidän on päästävä mahdollisimman nopeasti tutustumaan uuteen kulttuuriin ja kieleen. Kotouttamisessakin on yksi ongelma, nimittäin rahoitus. Ulkomaalaisia on tulossa Suomeen koko ajan lisää ja se kuormittaa kotouttamisprosessia.

Mielestäni maahanmuutto on pääosin tuonut Suomelle hyvää, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että ensisijaisesti on keskityttävä omien kansalaistemme asioihin ja sen jälkeen muiden. On kuitenkin hyvä jos Suomessa vakituisesti asuva maahanmuuttaja saa töitä. Sehän on paljon parempi kuin se, että he tulisivat tänne vain käyttämään hyväksi meidän maksamiamme sosiaalipalveluita ilman, että itse tekisivät sen eteen mitään.

Sapetin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti