Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Ovatko rahasi vielä sukanvarressa?

Mitä median valtavirta nykyään maailman pankeista kertookaan, ei anna positiivista tai sijoittajassa luottamusta herättävää kuvaa rahatilanteesta. Epätoivoisuus on haistettavissa ilmasta. Vasta alle kuukausi sitten vietnamilainen pankki siirtyi raskaaseen aseistukseen kilpailurintamalla. Kyseinen pankki päätyi tarjoamaan uusille asiakkaille kaljaa uuden talletuksen kunniaksi. Uusi markkinointikikka vai vetoamista ihmisen perustarpeeseen?

Irlannin tilanne myös puhuttaa paljon, ei ainoastaan mahdollisien Suomen avustustukiaisten kautta. Ylen mukaan suomalaisilla pankeilla on kiinni yli 900 miljoonaa euro Irlannissa, mikä varmasti on aiheuttanut käsien hikoamista ja ahdistusta sijoittajissa. Summa on suuri, myös suomalaisen lottomiljonäärin edessä.

Jos ei oteta huomioon Sampopankin viimeaikaisia maksuliikennehäiriöitä, Suomen yksityiset pankit ovat nousemassa laman suosta. Eritoten huojennusta herättää pankkien positiivinen liikevaihdon kasvukäyrä. OP-Pohjolaryhmä on parantanut asemaansa ja mielikuvaansa potentiaalisten asiakkaiden silmissä antamalla huikean(?) 300 000 euron lahjoituksen Helsingin yliopistoille, sillä ”sivistys on korvaamattoman tärkeää kansantaloudelle”.

Voidaan toisaalta kyseenalaistaa, onko pankin tarkoitus vain ja ainoastaan tukea sivistyksen jakamista, vai kummitteleeko taustalla mahdollisuus pitää naama peruslukemilla paljastamatta kaikkia kortteja.

Maailma on kylmä paikka ja sitä se on erityisesti pankkimaailmassa laman loppumetreillä (toivottavasti). Ovatko rahasi vielä sukanvarressa?

Salpakalpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti