Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

tiistai 16. marraskuuta 2010

Valvontayhteiskunta osa 3

OSA 3 – Internetvalvonta ja kuinka raha kertoo sijainnin

Internet on tämän päivän ykkösjuttu ja niin on myös sitä kautta tapahtuva valvonta, rikollisuus ja rahastus. Echelon on maailman suurin sähköinen valvontajärjestelmä, jonka pääjehuina toimivat UKUSA-sopimuksen alaisina USA, Britannia, Kanada, Australia ja Uusi-Seelanti. National Security Agency (NSA) vastaa USA:n teknisestä tiedustelusta ja on koko operaation yksi tärkein osa. Kuten aina ja kuten kaikki osaavat arvella ja kuten kaikki myös tietävät niin Echelon-verkkoahan käytetään julkisuudessa puolustus- ja turvallisuustarkoitukseen, mutta ilmiselvää on, että tieto on valtaa ja kun suurien kilpailevien herrojen on sitä mahdollista saada, he myös sitä haalivat. Echelon-verkkoa siis epäillään käytettävän myös teollisuusvakoiluun, mutta ei herranen aika sitä tarvitse epäillä. Echelonilla on kuunteluasemia ympäri maailmaa ja sen tietojenhankinta perustuu ensisijaisesti ilmateitse kulkevaan langattomaan viestintään, mutta myös Pohjois-Amerikkaan johtaviin valokuituihin. Echelon kuuntelee myös harvinaisen aktiivisesti satelliittiliikennettä noin 20 satelliitin avulla. Mitä langattoman verkon valvomisesta voi hyötyä on Echelon ainakin keksinyt seuraavia: Se valvoo miljoonia puheluita, sähköpostiviestejä ja telekopioviestejä päivittäin ja kerää satunnaisesta tietoliikenteestä avainsanalistojen avulla valtavan määrän esimerkiksi tietystä sanasta puhuttavaa tietoa.

Seuraavat asiat on lainattu: Tapio Kuosman Blogikirjoitus 24.6.2010 08.47


Kuuntelujärjestelmä on seuraava:

#USA:n kuuntelualueeseen kuuluu oman maansa ja Kanadan kattaman alueen lisäksi valtaosa Etelä-Amerikkaa sekä Euroopasta ainakin Britannia, Ranska, Espanja, Portugali, osa Afrikkaa sekä suuri osa Aasian mannerta.#Britannian kuuntelualueeseen taas kuuluu valtaosa Venäjää, koko Eurooppa Pohjoismaita ja Islantia myöten, sekä Lähi-itä ja Afrikka.#Kanada kuuntelee oman alueensa lisäksi mm. koko Pohjois-Eurooppaa ja Venäjää.#Australian alue kattaa Oseanian ja Intian valtameren, ja#Uuden-Seelannin kuuntelu ulottuu oman alueensa lisäksi Tyynen valtameren yli Etelä-Amerikkaan.

Echelon ja Eche-valiokunta

”Euroopan unionin parlamentti perusti 5.7.2000 väliaikaisen ECHE-valiokunnan, jonka tehtävänä oli tutkia ECHELON:in vaikutusta EU:hun. Sen tehtävänä on muun ohella tutkia, ovatko kansalaisoikeudet turvassa tiedustelupalveluilta, tiedustelumenetelmien kehittymistä ja taloudellisen tiedon väärinkäytön mahdollisuuksia, ovatko salaamismenetelmät riittävän tehokas keino yksityisyyden suojaamiseen ja miten Euroopan unionin laitokset tulisivat paremmin tietoisiksi sähköiseen tiedusteluun liittyvistä riskeistä. Valiokunnan perustamista vastusti joukko brittiläisiä europarlamentaarikkoja.Toukokuussa 2001 EU julkaisi ECHELONia käsittelevän raportin, jossa se suositteli jäsenmaiden kansalaisia salaamaan viestintänsä.

Useiden maiden hallitusten edustajat, sekä ECHELON-maiden kansalaisliikkeet ovat protestoineet ECHELON-verkkoa vastaan.
ECHELONia saatetaan käyttää laittomaan yksilönsuojaa loukkaavaan tiedusteluun.
Ranskan valtionsyyttäjä, Jean-Pierre Dintilhac, nosti jutun, jossa ranskalaisen yrityksen arveltiin menettäneen suurkaupat siksi, että sen viestintää oli häiritty. Toinen ranskalainen valtionsyyttäjä Jean-Pierre Thierry määräsi Ranskan vastavakoilun, DST:n, selvittämään, onko ECHELON-järjestelmää käytetty teollisuusvakoiluun. Epäilykset teollisuusvakoilusta liittyvät myös muutamiin suuriin konkreettisiin tapauksiin, kuten Airbusin Boeingille häviämään tarjouskilpailuun Saudi Arabian Airlinesin 6 miljardin dollarin arvoisesta lentokonekaupasta 1993-1994 sekä ranskalaisen Thomson-CFS:n yhdysvaltalaiselle Raytheon Corporationille häviämään tarjouskilpailuun Brasiliaan toimitettavasta tutkajärjestelmästä. CIA:n entisen päällikön, James Woolseyn mukaan lahjonnasta ja korruptiosta epäiltyjä yrityksiä on saatettu seurata ja että Airbus olisi tarjonnut lahjuksia saudivirkamiehille tarjouskilpailun aikana.”

Tietohan on valtaa ja maailman herruudesta on aina ja edelleen taistellaan tavalla tai toisella. Nykyään ei enää suoraan hyökätä toiseen valtioon ja tungeta eturintamaan, vaan maailmanvalta hankitaan tiedolla, vakoilulla, rahalla, tietokonejärjestelmiä hakkeroimalla (Die Hard 4.0) ja totta kai loppukädessä aseilla. Seuraava jälleen Tapio Kuisman blogista (24.7.2010 08:47) lainattu kohta on jälleen täyttä asiaa.

”Jokainen imperiumi pyrkii laajenemaan tarkoituksena saada absoluuttinen valta kaikkialla. Sen vuoksi 'globalisaatio' on keksitty meidän sukupolvemme eli generaatiomme (käyttääksemme Nokian toimitusjohtajan terminologiaa) aikana. Globalisaatio on 'keksitty' ja maapallon joka kolkkaan viritetty 'hallitsevan imperiumin' taloudellisen valtaeliitin intresseissä. Globalisaatiota ei siis ole keksitty maailmanlaajuisen oikeudenmukaisuuden ja taloudellsien tasa-arvon sekä 'hyvinvointimaailman' luomiseksi. 'Hallitsevan imperiumin' kivijalka on maailman ainoa supervalta USA, jonka mahti nojaa viime kädessä Pentagoniin eli aseisiin. Apureina USA:lla ovat sen uskolliset liittolaiset Britannia ja Lähi-idän 'luvattu maa'-valtio (LMV). Britannian yksi päätehtävistä on valvoa EU:ta USA:n laskuun. Britannia toimii toisin sanoen EU:ssa 'viidentenä kolonnana'.
Aikamme Imperiumin ylläpidon perusedellytyksiä on aseiden lisäksi muun huipputeknologian 'haltuunotto'. Tänään USA/Britannia/LMV-imperiumia on mahdotonta ajatella ottamatta huomioon valtamediaa ja huipputietotekniikkaa. Mainittu imperiumi hallitsee maailman aseita ja maailman mediaa. Vain yhtä puuttuu: huipputietoteknologia ei kaikilta osin ole imperiumin hallinnassa. Juuri tuo puute on imperiumille ongelma.”
Kiitos Kuosma.

Ja sitten jatkuu oma osuus:

Koko maailmaa Suomi mukaan luettuna valvotaan tietoliikenteen osalta ahkerasti ja 18.6.2008 Ruotsin valtiopäivät hyväksyi televakoilulain antaen valtion puolustusvoimien radiotiedustelulaitokselle ilman tuomioistuimen erityislupaa salakuunnella puheluita sekä lukea sähköposteja Ruotsin rajaa ylittävän tietoliikenteen osalta. Koska suurin osa Suomen tietoliikenteestä kulkee Ruotsin kautta, tarkoittaa tämä suomalaisten tietoliikenteen tarkkaa vakoilua. Kyseinen laki tuli voimaan vaikka vakoilua on ennenkin kaikessa hiljaisuudessa tehty; siitä nyt vain tuli sitten laillista niin kuin kohta kirkkojen polttamisestakin jos maailmanhallituksemme niin haluaa.

Kun maailma kerran on rahan pyörittämä, niin jotta kaikkein tärkeimmän sijainnista tiedetään, on tälle täytynyt perustaa hyvä seuranta. Ihmiset käyttävät nykyään yhä enemmän ja enemmän luottokortteja, joista kaikki jo kylläkin tietävät, että heidän tilitapahtumiaan, ostoksiaan, käteisnostojaan, kaikkea voidaan tarkkailla, missä tahansa teet kortillasi jotain. Puhetta on käyty myös siitä, että käteisen käyttö korvattaisiin kokonaan korteilla ja tämähän tarkoittaisi kokonaan rahalla pyörivien pimeiden töiden ja markkinoiden pyörimisen loppumista. Täytyy kuitenkin muistaa, että voidaan vaihtokauppaa käydä muullakin kuin rahalla. Ja toisaalta ei rahakaan valvomatonta ole. Seteleissä on omat koodinsa ja tunnisteensa, joista tiedetään niiden olevan laillisia ja ihmisten käydessä pankkiautomaatilla, rekisteröi kone, mitkä setelit käyttäjä nosti tililtään. Setelien matka päättyy seuraavaan pisteeseen, esimerkiksi ruokakauppaan, joissa ainakin osassa on setelintunnistuslaitteet, joilla tarkistetaan setelin aitous; samalla on myös setelin määränpää tarkistettu. Kolikoissa sen sijaan ei tietääkseni ole mitään tunnisteita, mutta niihin jää helposti sormenjäljet, joten edes kolikot vaihtoehtona ei ole täysin turvallinen!

-RISSANEN-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti