Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

tiistai 23. marraskuuta 2010

Verot iän mukaan?

Ihmisten veronmaksukyky vaihtelee ja se tulisi ottaa paremmin huomioon esimerkiksi tuloveroja mietittäessä. Nuorten ja vanhusten palkat ovat yleensä huomattavasti pienemmät kuin keski-ikäisillä. Valtio voisi alkaa periä veroja iän mukaan. Ensi vuonna tuloveroaste pysyy kuitenkin ennallaan tähän vuoteen verrattuna. Korkeasti koulutettujen verotus on sen verran korkealla ettei kouluttautuminen enää houkuttele monia. Tätä veroa olisi myös viisas laskea, koska korkean koulutuksen omaavat lähtevät muuten maihin missä verotus ei ole yhtä korkeaa. Se voisi vaikuttaa Suomen talouteen huonolla tavalla.
Turhia ilmaisia ja lähes ilmaisia veroilla kustannettavia julkisia palveluja voitaisiin karsia, eikä ottaa makeisistakin vielä enemmän veroja. Syömme Suomessa jo tarpeeksi kallista ruokaa.

jennaV

1 kommentti:

  1. Makeisveron nousu huono juttu joo, ainakin minulle henk. kohtaisesti. Mutta onko iänmukainen verotus käytännössä niin, että mitä vanhempi työntekijä, sitä enemmän veroa? Se olisi perheen elättäjien kannalta todella epäreilua. Eivätkö juuri ne ihmiset tarvitsisi enemmän rahaa, kuin yksin elävät 20-25v nuoret työntekijät?

    VastaaPoista