Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Kansainvälinen Stubb

Alexander Stubb on toiminut Suomen ulkoasiainministerinä vuodesta 2008 lähtien. Hän näyttää olevan hyvin paneutunut työhönsä ja onkin erittäin kansainvälistä sorttia: Suomenruotsalainen Stubb on käynyt koulua mm. Floridassa, hänen vaimonsa on Englannista ja lähes joka päivä mies lentelee maasta toiseen tapaamaan erilaisia neuvostoja ja eri maiden ministereitä. Stubb hallitsee ruotsin ja suomen lisäksi myös saksan, englannin ja ranskan kielen, mistä on hänelle varmasti paljon etua. Hän tulee loistavasti toimeen eri ihmisten kanssa. Stubbin vahvuuksia ovat nimenomaan tietynlainen reippaus ja yhteistyökykyisyys. Stubb pystyy näin hienosti edustamaan Suomea eri tilaisuuksissa ja kokouksissa. Hänessä olisi kyllä mielestäni ainesta muihinkin kuin nykyisiin tehtäviinsä. Stubb kävikin nyt ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin ja hänellä on varmasti hyvät mahdollisuudet päästä eduskuntaan.

Stubb on myös tunnettu selkeäsanaisuudestaan ja vahvoista mielipiteistään. Hän esimerkiksi kertoi juuri blogissaan esiintyvänsä videolla, jonka tarkoitus on tukea homo- ja lesbonuoria. Stubbin mielestä Turkin tulisi liittyä EU:hun ja hän kannattaa myös Suomen Natoon liittymistä. Euroopan parlamentissakin toimineena hän tietää varmasti näistä asioista jotain, mutta en ole varma osaako hän silti esimerkiksi tässä Nato-kysymyksessä ottaa kaikki Suomen tarpeet huomioon niin hyvin. Stubb näyttäisi viettävän melkein enemmän aikaa ulkomailla kuin kotimaassaan Suomessa. Sitä kautta hän voi hyvin nopeasti vieraantua siitä, mitä ihmiset oikeasti tarvitsisivat täällä ja mikä olisi heille kaikkein kannattavinta. Stubb nyt onkin suhteellisen nuori poliitikko, eli todennäköisesti hänenkin mielipiteensä tulevat vielä iän myötä muuttumaan...


soffa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti