Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

maanantai 22. marraskuuta 2010

Miksemme auttaisi Irlantia?

Irlannin talous on jo pitkään ollut tuuliajolla. Rakenteilla olevat asumukset ja keskeneräiset asuinalueet kaunistavat Irlannin maisemaa, ja päättäjät miettivät pitäisikö Irlannin taloudelle antaa tukea. Monetaristien mielestä markkinat korjaavat itse itsensä, minkä se varmasti tekeekin ajan kanssa, mutta silti kehottaisin ihmisiä käyttämään omaa järkeään. Maan taloutta täytyy auttaa lähtemään uudestaan käyntiin. Pitkäaikasesta rahoituksesta ei ole kyse, vaan nimenomaan hetkellisestä, sillä tuskin Irlannin jatkuva pohjamudissa ryömiminen on pysyvä taloudentila. Se, mitä nyt pitäisi tehdä, on nostaa Irlanti takaisin jaloilleen, jolloin se voisi jatkaa itse omilla jaloillaan.

Irlannille on annettava tukipaketti, mutta pelko siitä, että Irlannin talous kaatuisi kokonaan Suomen harteille ei pidä paikkaansa. Vaikka Suomellakin on osuutensa maksettavana, pitää miestä mäessä silti auttaa. Jos vaikka Suomella olisi taloudellisia vaikeuksia, toivoisimme itse samankaltaista tukipakettia talouden elvyttämiseksi. Pitkällä juoksulla lainan myöntämisestä Irlannille saattaisi olla jopa hyötyä. Erilaisista kauppasuhteista olisi ulkomaankaupasta riippuvaiselle Suomelle suurta hyötyä. Jos ei muuta, niin Suomen ja Irlannin väliset suhteet paranisivat joka tapauksessa, mistä voisi olla hyötyä tulevaisuudessa.

Irlannin tukeminen taloudellisesti ei kirpaise maamme taloutta niin pahasti, ettemmekö voisi auttaa miestä mäessä. Eikö EU:ssa pitäisi olla myös sama "Kaveria ei jätetä"-asenne toisia valtioita kohtaan? Miksi siis pitäisi jättää Irlanti ilman apua...

Qnttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti