Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

maanantai 22. marraskuuta 2010

Valoa taivaanrannassa Nokialle?

Nokialla ei ole mennyt viime aikoina hyvin. Yhtiön tulokset ovat olleet viime aikoina surkeat ja markkinatutkimusyhtiö Gartnerin mukaan Nokian markkinaosuus oli syksyllä pienimmillään sitten vuoden 1999. Yhtiön kolmannen vuosineljänneksen tulos oli kuitenkin odotettua parempi, vaikkei varsin hyvä sekään, ja uusien älypuhelinten odotetaan nosatavan Nokian tulosta loppuvuodesta.

Syyskuussa Nokian toimitusjohtaja vaihtui ja Olli-Pekka Kallasvuon tilalle palkattiin kanadalainen Stephen Elop, joka oli aiemmin työskennellyt Microsoftilla. Elopilla onkin kovat paineet saadad Nokia takaisin entiseen loistoonsa, tai ainakin lähelle sitä, jotta yhtiöllä olisi edes jonkinlainen mahdollisuus yhä kovenevassa kilpailussa alan johtopaikasta.

Se, että toimitusjohtajaksi palkattiin ulkomaalainen, on herättänyt keskustelua. Nokian pelätään kohta siirtävänsä pääkonttorinsakin pois Suomesta. Kun yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila lopettaa vuonna 2012, halutaan hänen tilalleen suomalainen, jotta Nokian siteet Suomen pysyisivät vahvempana. Hyviä ehdokkaita vain on vähän.

Nokian tuloksen paraneminen on hyvä uutinen koko Suomen talousnäkymien kannalta. Nokia on ollut ja on edelleen tärkeä Suomelle, niin verotulojen kannalta kuin työllistäjänäkin. Nokia työllistää Suomessa yli kymmenen tuhatta työntekijää. Menetys olisi siis maallemme kova, jos Nokia siirtyisi pois Suomesta.

tKallio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti