Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

perjantai 19. marraskuuta 2010

Ajatelkaa maahanmuuttoa monelta näkökannalta!

Vaalit lähestyvät ja maahanmuutto-keskustelu on vauhdissa. Maahanmuutosta on muodostunut yksi vaaliteemoista ja se saattaakin ratkaista ensi vuoden vaalit. IL-tutkimuksessa (11.10.2010) paljastui, että osa suomalaisista aikoo hylätä puolueensa puolueen maahanmuutto-linjan perusteella.



Suomalaisten suhtautuminen maahanmuuttoon on kiristynyt kahden vuoden sisällä. Tämä selittää, miksi ihmiset hylkäävät puolueensa. Maahanmuuttoon nimittäin liitetään usein negatiivisia mielikuvia, kuten rikollisuus. Maahanmuuttajia myös pidetään taakkana yhteiskunnalle, sillä heitä "ruokitaan" verorahoilla. "Olen nähnyt viime aikoina liian vähän ihmisiä, jotka sanovat maahanmuuton olevan Suomelle hyvä asia", Alexander Stubb kommentoi Helsingin Suomen haastattelussa (19.3.2010). Stubb sanookin, että parantamisen varaa olisi suomalaisten asenteissa ulkomaalaisia kohtaan.



Me suomalaiset tuijotamme omaa napaamme ja me ajattelemmekin ainoastaan, mikä on parasta meille lyhyellä aikavälillä. Jos maahanmuuttoa ajattelisi pitkällä tähtäimellä, mielipiteet voisivat muuttua sitä kohtaan. Maahanmuutto on nimittäin hyödyllinen sekä paikallisille asukkaille että maahanmuuttajille. Tarvitsemme maahanmuuttajia siinä vaiheessa, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle. Todennäköisesti Suomella on silloin suuri työvoimapula ja maahanmuuttajat voivat ratkaista osan näkyvästä ongelmasta.

Maahanmuuttajat tekevät Suomesta myös monikulttuurisen ja kansainvälisen maan. Monikulttuurisuus on voimavara, joka tuottaa uusia ideoita ja parantaa maan kilpailukykyä. Miksemme voisi katsoa maahanmuuttoa monelta näkökannalta, jolloin emme tuomitsisi sitä suoralta kädeltä?



Mansikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti