Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

maanantai 22. marraskuuta 2010

Tarvitaan jotain pysyvää!

Työttömyys on noussut esiin viimeaikoina paljon. Mutta ei niin ahkerasti kuin vuosi sitten kun taloudellinen taantuma oli kurottautui pohjalukemiin. Kevät ja kesä ollaan mietiitty keinoja jolla saadaan Suomen talous nousemaan taantumasta ja siinä ollaankin onnistuttu 0llaan saatu aloitettua tulojen maksimointi ja menojen minimointi. Mutta Työttömyyteen ei vastausta ole löytynyt.

Lehtiä selatessa, työttömyys esiintyy vain sivulaiseissa. Tuntuu siltä että koko työttömyys ollaan siiretty syrjään odottamaan kunnes talous ollaan saatu jaloilleen ja ei ole muita "tärkeämpiä" asioita hoidettavana. Todellisuudessa työttämyys lissäntyy niin meillä kuin ulkoimaillakin. Pekka Tiainen kirjoittaa HS:n pääkirjoituksessaan (10.11) , että Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsausten mukaan pitkäaikaistyöttömien määrä on lisääntynyt taantuman aikana 17000:lla. Pitkäaikaistyöttömiä on nyt lähes 60000.

Ja siinä on vain pitkäaikaistyttöminen osuus! 60000 ihmistä makaa kortistossa ja elää tuilla, jotka koostuvat verotuloista. Ja ketkä maksavat veroa? Töissä käyvät ihmiset.

TÄMÄ asia koskee jokaista meistä!

Voidaan myöntää että kun asia viimeksi oli esille saatiin asialle tehtyä jotain mutta ei tarpeeksi että se olisi auttaunut kokonais tilannetta. Nuorten työttämyyttä saatiin parannetua, muuta muutoksen ei pitäisi pysähtyä siihen! On keksittävä pysyviä ja hyviä ratkaisuita jolla saadaan työkykyiset ihmiset töihin ennenkuin he siirtyvät viettämään eläkepäivä!
ryhdytään toimiin jotta viisaammat eduskunnan miehet ja naiset saisivat asialle tehtyä jotain!

A_no

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti