Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Maahanmuutto työvoimantarpeen vinkkelistä.

Juho Maijala ja Liisa Mayow kertoivat Aamulehden pääkirjoituksessaan ihmisten kääntävän kättä värin maahanmuutosta. Olen heidän kanssaan samaa mieltä, sillä liian usein kuulee negatiivista puhetta maahanmuutosta. Maahanmuuttokeskustelu on herännyt horroksestaan maahanmuuton lisäännyttyä. Suomeen virtaa maahanmuuttajia työn, rakkauden tai koulutuksen perässä. Asenteet on korjattava, jotta myös maahanmuuttajat tuntevat olonsa tervetulleeksi.

Emme voi laittaa Suomen rajoja kiinni ja karkottaa maahanmuuttajia. Jos menisimme muuttamaan ulkomaalaispolitiikkaa, rikkoisimme useita kansainvälisiä sopimuksia. Sääntöjen rikkominen ajaisi meidät ulos EU:sta. Suomi on allekirjoittanut sopimuksen, joka velvoittaa tietyissä tilanteissa auttamaan. Maahanmuuttajien vastaanottamista tulisi valvoa ja pitää näin sopivana. Parempi kotouttaa ja kouluttaa pieni määrä maahanmuuttajia kunnolla.Suomen tulisi panostaa maahanmuuttajien kotouttamiseen ja kouluttamiseen. Valtion on tarjottava heille hyvät eväät, jotta he saavat hyvän startin elämään Suomessa.

Nykypäivänä ulkomaalaiskysymyksiä on onneksi käsitelty työvoimantarpeen näkökulmasta.Työperäinen maahanmuutto on mielestäni asiallista,kun täällä on tekemätöntäkin työtä. Työllistämisessä pitää kuitenkin ottaa huomioon ensin omat työttömäksi joutuneet. Kun omat on saatu hyvin koulutukseen kiinni, voidaan panostaa kunnolla ulkomaisten koulutukseen. Maahanmuuttajat hyödyttävät työelämässä itseään ja muita. Hyödymme saadessamme lisää työvoimaa.

Monikulttuuristen työyhteisöjen lisääntyessä yritysten kansainväliset kytkökset parantuvat ja yhteistyö muiden maiden kanssa on helpompaa. Yrityksen voivat kansainvälisissä neuvotteluissa hyödyntää ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä.Työn puolesta maahanmuuttajien kanssa tekemisissä olevien tieto vieraista kulttuureista karttuu.

Esimerkiksi Pohjanmaalle haalitaan ulkomaista työvoimaa. Erityisesti metalli- ja huonekaluyrityksen kaipaavat ulkomailta koulutettua henkilöstöä. Työperäisellä maahanmuutolla voidaan myös paikata väestön vähentymistä ja kasvavaa työvoiman tarvetta.

Työvoimantarpeen vinkkelistä katsottaessa maahanmuutto nähdään mahdollisesti positiivisemmin.

-Keitetty banaani

1 kommentti:

  1. Tottahan se on että suurin osa maahanmuuttajista tulevat ihan hyvän asian perässä. Harmillisesti vaan ne ns. "väärät" maahanmuuttajat, tai oikeastaan pakolaisiahan ne usein on, ovat pinnalla rikosten yhteydessä. Ehkä tästä joskus jonnekkin mennään

    -Hege

    VastaaPoista