Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Kerjäämisestä

Mielestäni kerjäämisen kieltävä laki ei olisi lainkaan huono idea. Suomessa saa kuitenkin sen verran paljon erilaisia tukia, etten näe kerjäämiseen mitään syytä. Suomen kansalaisena on mahdollista hakea työttömyysperuspäivärahaa, joka on 25,63€ päivässä, mikä on keskimäärin 551€/kk. Mielestäni tällaisellakin rahalla suomalainen saa elätettyä itsensä ilman tarvetta lähteä kadulle kerjäämään.
Laki, joka olisi kieltänyt kerjäämisen sakon uhalla olisi ollut hyvä siinäkin mielessä, että se olisi voinut vähentää jo tiedostettua organisoitua kerjäämistä. Mikäpä sylettäisi enemmän kuin huomata ettei lahjoittamasi raha menekään nälkää näkevän kerjäläisen hyväksi vaan jonkun suuren rikollisjärjestön hyväksi, joka sortaa henkilöä jolle avokätisesti lahjoitit muutaman kolikon. Kielto olisi antanut virkavallalle pätevän syyn kitkeä mieltäalentavat kerjäläiset Suomen katukuvasta, vaikka kerjäläinen muki kädessä ei ketään juuri haittaakaan.
Laki olisikin keskittynyt sen karsimiseen ja välittänyt viestiä, että Suomeen ei kannata tulla kerjäämään. Toivonkin ettei lakialoite kaadu kokonaan alkuunsa, vaan että siitä saadaan kehiteltyä toimiva ratkaisu pääosassa organisoidun kerjäämisen estämiseksi.

-Arabi

1 kommentti:

  1. Huomioon täytyy myös otta se, että kerjäläiselle lantin antaminen ei välttämättä autakaan kyseistä henkilöä pitkäaikaisesti. Toddellisuudesta siitä voi jossain tapauksissa olla jopa haittaa. Rahan antaminen voi innostaa kerjäämään lisää, jolloin töiden hakeminen ei olekaan niin tärkeää. Syntyy kierre, jonka takia kerjäläinen pysyy kerjäämässä eikä edes yritä päästä taloudellisesti jaloilleen.

    ilona2

    VastaaPoista