Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Ristiriitaisia näkemyksiä Irlannin suhteen

Irlannin huonontuneen talouden elvyttämiseksi on tullut ristiriitaisia näkemyksiä. Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on luottavaisin mielin todennut, että Irlanti selviää talouskriisistään itse, ilman hätärahoitusta. IMF on kuitenkin luvannut, että jos Irlanti pyytää hätärahoitusta, se tulee sen antamaan.

Ruotsin valtionvarainministeri Anders Borg ja Suomen valtionvarainministeri Jyrki Katainen ovat sitä mieltä että Irlanti tarvitsee hätärahoitusta ja tulee sitä aivan lähiaikoina pyytämään. Myös Euroopan Keskuspankki on kehoittanut Irlantia ottamaan tukipaketin vastaan. Näkemykset Irlannin avunarpeesta tosiaan eroavat paljon, mutta kauaa emme joudu odottamaan, kumpi näkemys on oikea.

Irlannille on aivan selvästi kerrottu että tukea on saatavilla, jos se vain sitä pyytäisi. Tässä vaiheessa on kysymys Irlannin kansallisesta ylpeydestä. Tukipaketin avulla se joutuisi ehkäpä luopumaan mm. alahaisesta yritysverostaa, joka houkuttelee suuryrityksiä maahan. Irlanti ei kuitenkaan ole täysin kieltäytynyt avunsaamisesta, sillä se on hyväksynyt EU- komission, Euroopan Keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF: edustajat tulla Irlantin neuvottelemaan valtion elvytyksen keinoista.

Ketä tässä tilanteessa siis tulisi uskoa? Tarvitseeko Irlanti tukipaketin vai selviääkö se itsekseen tästä talouskriisistä? Itse en jäisi arvailemaan vaan heittäisin pallon Irlannille ja antaisin sen tehdä aivan itse päätöksensä. Aikalailla turhaa arvuutella ja lietsoa tätä asiaa.

Ode

1 kommentti:

  1. Kyllähän se noin toki on, että pallo on loppupeleissä Irlannin kätösissä, mutta veikkaan että sillä olisi vaikeuksia yksin tästä liemestä nousta. Tuo tukipakettihan alkaa pikkuhiljaa tosin olla kasassa, vaikuttaa vaan siltä ettei siitä tule ihan niin suuri kuin Kreikan vastaavasta, mutta olen kyllä itse sitä mieltä että Irlannin kannattaisi harkita tuota yritysveron korottamista, (12,5% tällä hetkellä), valtio voisi saada merkittävästikin lisää tuloja.

    Jämäkkä teksti!

    patez

    VastaaPoista