Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

EU-maiden talousongelmat ovat taas heijastuneet euron kurssiin. Euron dollarikurssi laski edelleen, kun markkinat ovat epävarmoja Irlannin suhteen. Myös Espanjan ja Portugalin orastavat talousongelmat ovat saaneet sijoittajat huolestumaan euron vahvuudesta tulevaisuudessa. Lisäksi on velloo pelko Kreikan aiemman talouskriisin uusiutumisesta muiden EU-maiden talousongelmien myötä.

Tämän kaiken myötä euron dollarikurssi on ollut laskussa marraskuun alusta saakka. Kauppalehden mukaan tiistaina 16. marraskuuta euron dollarikurssi oli 1,3626 kun taas tänään 24. marraskuuta kurssi on 1,3318. Nyt pitäisi auttaa talouskriisin kanssa painivia euromaita, jotta EU:n talous ja luotto euroon saadaan taas kohdilleen. Pelastuspaketit vievät suuren määrän rahaa muilta EU-mailta, mutta kohentavat taloutta ja kiihdyttävät euron vahvistumista pitkällä tähtäimellä. Yhteisvaluutan vahvuutena on juuri se, että se pakottaa muut yhteisvaluuttaa käyttävät, taloudellisesti vakaammat maat auttamaan talousvaikeuksista kärsiviä maita tai muuten myös nämä taloudellisesti vakaammat maat kärsivät.

Myös Iso-Britannia ja Ruotsi avustivat Irlantia, vaikka eivät euroalueeseen kuulukkaan. Myös Ruotsin kruunu on viime aikoina heikentynyt sekä euroa että dollaria vastaan, mikä osoittaa että yhteisvaluutan käyttö kannattaa ainakin tässä tilanteessa. Uskonkin, että paineet yhteisvaluuttaan siirtymisestä kasvavat niin Ruotsissa kuin muissakin EU-maissa, jotka eivät kuulu euroalueeseen.

Nevada

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti