Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Yleistynyt nuorisotyöttömyys on uhka yhteiskunnalle

Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa työllisyys ja työttömyys olivat lähellä vuoden takaista tasoa. Työttömyysaste pieneni vain hitusen seitsemään prosenttiin. Pitkäaikaistyöttömyys ja nuorisotyöttömyys ovat kuitenkin kasvaneet viime vuosina huolestuttavasti.
Etenkin nuorisotyöttömyyden tila on vakava sen takia, että suomessa eläköidytään varhain. Taloussanomien mukaan useat johtajat jäävät eläkkeelle jo kuusikymppisinä. Näin hukataan paljon osaamista. Erityisesti nuorisotyöttömyyden kasvu on saatava hidastumaan. Työelämähän rappeutuu ilman nuoria -tulevaisuuden osaajia. Yhteiskunnalle tulee myös kalliiksi elättää työttömät nuoret. Sdp onkin esittänyt budjettiin lisärahaa kunnille nuorten työllistämistä varten. Mielestäni myös opiskelupaikkojen lisääminen saattaisi olla hyvä ratkaisu tähän työttömyyspulmaan.
Onneksi myös hallitus on huomannut työllisyystilan ja myöntänyt 66 miljoonaa euroa työllisyyttä edistäviin toimiin. Enää jää vaan haaste sijoittaa tuki oikeisiin kohteisiin.

-nedsku

2 kommenttia:

  1. Nuorisotyöttömyys on aika masentavan suuri. Olisi hyvä jos osa noista hallituksen myöntämistä rahoista käytettäisiin pelkästään nuorten työttömyyden vähentämiseen. Varsinkin opiskeleville nuorille työpaikan saanti helpottaa opiskelijan taloudellista elämää huomattavasti.

    Niinah

    VastaaPoista
  2. Nuorison työttömyys on totisesti kasvanut. Mutta nuorten työttömyys voi olla todellakin sellaista että on hakenut töitä, mutta ei ole saanut yrityksistä huolimatta, mutta myös sellaista että nuori on mennyt suoraan sossun luukulle "kerjäämään" rahaa yrittämättä hakea töitä. Tälläiset siipeiliät ei minunkaan mielestäni ansaitse ilmaista rahaa, koska he eivät tee mitään sen eteen että saisivat töitä. Jotta yhteiskunnan rahat eivät menisi tälläisten siipeilijä-nuorison taskuihin, nuorisoa tulisi kannustaa tai jopa painostaa hakemaan töitä, voisivat nähdä edes hitusen vaivaa sen eteen että saisi rahaa, jota ansaitsee omalla työnteolla. Millaisia tälläisista sossunluukku- nuorista tuleekaan aikuisena?..... luultavasti vastuuttomia ja työttömiä aikuisia. Näitäkin löytyy liikaa yhteiskunnastamme.

    noke

    VastaaPoista