Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Työelämän laadusta

Suomalaisten mielikuva työelämästä on muuttunut yhä synkemmäksi. Tulos käy ilmi tuoreesta Elinkeinoelämän valtuuskunnan julkaisemasta raportista, jonka mukaan suomalaiset suhtautuvat aiempaa negatiivisemmin työelämään. Useat suomalaiset pelkäävät työpaikoilla työskenneltävän niin kovaa, että monet palavat ennenaikaisesti loppuun. Raportissa kuitenkin tyrmätään väite, että työelämän nopeat muutokset olisivat huonontaneet työssä jaksamista ja viihtymistä.

Meidän suomalaisten suhtautuminen työelämään vaikuttaa siis olevan menossa koko ajan huonompaan suuntaan. Suunniteltu eläkeiän nosto kuulostaa mielestäni mahdottomalta, jos loppuun palaminen on jo nykyisillä työmäärillä ongelma. Toisaalta loppuun palamisesta ei voi mielestäni syyttää pelkästään työelämää, sillä ihmisten arjesta on ylipäätään tullut jatkuvaa suorittamista.

Ranskassa eläkeiän nosto 60 vuodesta 62:een meni läpi huolimatta kansalaisten aktiivisesta protestoinnista. Suomessa eläkeikä on nyt 63 vuotta, mutta monet jäävät varhaiseläkkeelle. Ranskalaiset ovat huomanneet eläkeiän hilaamisen ylöspäin vaikuttavan negatiivisesti heidän omaan hyvinvointiinsa. Kenties maahanmuutto ei olekaan tulevaisuudessa niin suuri ongelma siitä saatavan työvoiman ansiosta?

Tumppi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti