Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Savuton Suomi on hieno tavoite- Uusi tupakkalaki 1.10.2010

Suomessa lokakuun alussa voimaan astunut uusi tupakkalaki pyrkii tekemään koko Suomesta savuttoman. Lailla pyritään ehkäisemään erityisesti lasten ja nuorten tupakoinnin aloittamista. Uusi tupakkalaki kieltää tupakoinnin muun muassa kaikissa oppilaitoksissa.

Mielestäni tässä laissa on sekä hyviä että huonoja puolia. On hieno tavoite saada Suomi savuttomaksi, mutta on jokaisen oma asia, jos haluaa tupakoida. Yksi huonoista puolista on se, että kun koulujen tupakkapaikat on poistettu käytöstä, koulua lähellä olevat tiet täyttyvät tupakantumpeista. Tupakkahan on yksi pahiten koukuttavista aineista ja siksi lopettamisen halun pitää lähteä ihmisestä itsestään eikä mistään muusta. Monesti asioiden kieltäminen ajaa meitä juuri päinvastaiseen toimintaan. Luulen, että ne jotka haluavat polttaa, polttavat joka tapauksessa, oli se kiellettyä tai ei. Ja olen myös sitä mieltä, että tilanteen valvomisesta aiheutuu hirvittävästi turhaa työtä. Tehokkaampi keino nuorten tupakoinnin lopettamiseen saattaisi olla tupakkatuotteiden hintojen huomattavat korotukset, jolloin nuorten varat eivät riittäisi niiden hankintaan. Sen lisäksi voitaisiin keskittyä tehokkaamman valistuksen kehittämiseen. Uusi laki on kuitenkin ajatuksena hyvä, sillä kenenkään ei pitäisi joutua kärsimään toisen tupakoinnista. Savuton Suomi- tavoitteella se onnistuisi.



Mem,mu

2 kommenttia:

  1. Samaa mieltä! Mieluummin hinnat pilviin kuin mitään kieltolakeja, sillä nuorten tupakointiinhan tässä olisi tärkeintä puuttua. Tuskin nuoret enää aikuisena "rikastuttuaan" tupakanpolttoa aloittavat.
    - Miiiah

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä siitä, että tilanteen valvomisesta aiheutuu paljon turhaa työtä. Tupakkatuotteiden hintojen korotus on hyvä ajatus.

    -suklaa

    VastaaPoista