Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Nokia - suomalainen yritys?

21. syyskuuta kanadalainen Stephen Elop aloitti työnsä ensimmäisenä ulkomaalaisena Nokian toimitusjohtajana. Elopin nimittämisen voi moni esittää oikeutetun kysymyksen: Onko Nokia suomalainen yritys?

Ennen Elopin nimittämistä Nokian pääjohtajat olivat kaikki suomalaisia. Suomalainen osake-enemmistö oli menetetty jo aikoja sitten, samoin taloudellinen painopiste. Tehtaita ja konttoreita on ympäri maailmaa eikä Nokiaa voi enää identifioida suomalaiseksi. Toimitusjohtajan pesti oli viimeinen näkyvä muisto entisistä ''suomalaisista'' ajoista.

Muutoksella on myös konkreettisia haittoja. Miehet jotka ovat osallistuneet yhtiän kehitykseen monia vuosia, jotkut jopa alusta asti, omaavat varmasti paremman vision yhtiön toiminnasta kuin toisesta yhtiöstä suoraan huipulle rekrytoitu tulokas.

Varmasti tuo pääkonttorikin Suomesta kohta pois raahataan.

-Kartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti