Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Kuinka Espanja saadaan nostettua taloudellisesta tilanteestaan?

Espanjan talouskriisin ratkaiseminen tulee olemaan suuri haaste, eikä siitä tulla selviämään ihan helpolla. Maa on jo pitkään kärsinyt taloudellisista vaikeuksista eikä tilannetta lainkaan helpota muiden EU-maiden, kuten Irlannin ja Kreikan vaikeudet. Riittääkö EU:lla rahat ja halu auttaa jokaista talouskriisistä kärsevää maata pääsemään pois surkeasta tilanteestaan?

Mikäli syvimmät pohjamudat on tältä erää jo koettu, ja Eurooppa alkaa hiljalleen elpyä viime aikoina jyllänneestä talouskriisistä, voidaan toivoa, että saataisiin kerättyä tarpeeksi varoja Espanjan irroittamiseksi noidankehästään vaikkapa erilaisten tukipakettien avulla, joita on tarjottu jo Irlannille ja Kreikalle.

Mutta ei se ole sanottu, että pahin olisi nyt takana, ja että tulevaisuus olisi pelkkää auringonpaistetta. Monet uskovat edessä olevan vieläkin suurempi taloudellinen syöksy kuin mitä nyt on koettu, eikä tällaisen tilanteen tullen EU:lla ole varaa lähetellä avustuspaketteja niitä tarvitseville. Oli miten oli, yksin Espanja ei tule tästä tilanteesta selviämään ja se todennäköisesti pystyy nousemaan ahdingostaan vasta muiden maiden saatua oma tilanteensa hallintaan.

Elmo



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti