Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Inflaatio pikkuhiljaa heräilemässä

Onhan se hyvä, että yrityksillä menee hyvin, mutta liian hyvin on jo liikaa. Palkat pysyvät työläisillä samoina, mutta elintarvikkeiden hinnat kasvavat. Näin siis tavallisilla työläisillä on hankaluuksia elintarvikkeiden ostossa, sillä heidän varansa eivät riitä enään samanlaisiin määriin tuotteita, kun ennen inflaatiota.

Tänäpäivinä inflaatio on pysynyt kuitenkin suhteellisen hyvin kurissa. Tähän vaikuttaa myös EKP, jonka tärkein tehtävä on ylläpitää hintavakautta. Eli näin ollen voidaan sanoa, että EU:iin liittyminen oli inflaation kannalta hyvä päätös.

Kuitenkin uutis palstat täyttyvät nyt Irlannin budjetti huolista, jotka saattavat myöskin heikentää euroa. Kuitenkin uskon, että pankit ja asioista tietoiset ihmiset koittavat nyt kovasti pähkäillä millä estää euron heikkeneminen. Siitä seuraisi taas seuraava skandaali.

Inflaatio kiihtyi lokakuussa 2,3 prosenttiin. Syyskuusta se nousi jonkin verran, sillä syyskuussa inflaatio prosentti oli 1,4 prosenttia. Luultavasti inflaation kiihtyminen johtui lähes kokonaan vuodentakaisen elintarvikkeiden arvonlisäveroalennuksen vaikutuksen poistumisesta ja ravinnon kallistumisesta. Kuitenkaan emme ole vielä kiitämässä suoraa kohti inflaatio huippua. Kuitenkin
Kauppalehdessä (ti, 16.11.2010) luki, että inflaatio heräilee. Ja taas polttoaineiden hinnat nousevat, kuten myös asumisen kustannuksetkin. Ihankun nekään hinnat eivät olisi jo riittävän korkealla.


mirka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti