Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

torstai 4. marraskuuta 2010

Kansanedustajat ansaitsevat palkkansa

Kansanedustajien palkoista on taas noussut kova möly. Korostusten jälkeen kansanedustajan palkkio on 6300–6800 euroa kuukaudessa. Kansalaisten närkästymistä varmasti lisää palkankorotuksen ajoittuminen talouden taantumaan ja työttömyystilanteeseen. Useat kansanedustajan työstä tietämättömät ovat ottaneet korotuksista nokkiinsa, ja valittavat etteivät edustajat ansaitse palkankorotuksiaan. Netin keskustelupalstoilla ihmiset ihmettelevät miksi kansanedustajat saavat enemmän palkkaa asioiden päättämisestä ja eduskunnassa istumisesta kuin esimerkiksi hoitoalalla työskentelevät. Tästä voi huomata että median antama kuva kansanedustajien työstä vaikuttaa ihmisten mielikuviin poliitikon työstä. Mediassa annetaan sellainen kuva että kansanedustajan eivät tee mitään muuta kuin ottavat vastaan lahjuksia ja lähettelevät tekstiviestejä. Ei ole ihme että kansalaisilta ei heru kiitosta, kun mediassa uutisoidaan ainoastaan poliitikkojen yksityiselämän sotkuista, veronkorotuksista ja palvelujen supistamisesta.

Mielestäni kansanedustajat ovat luottamustehtävässään ansainnut palkkionsa. Vaikka kansanedustajan palkka on noin kaksinkertainen kansalaisten keskipalkkaan verrattuna, monet huippujohtajat ansaitsevat moninkertaisesti suurempaa palkkaa. Kansanedustajat tekevät yhteiskuntamme kannalta merkittävää työtä, jossa riittää tekemistä myös eduskuntatalon ja työajan ulkopuolellakin. Varsinaisen työnsä lisäksi edustajien kuuluu kuunnella kansalaisia, ja joskus heidän täytyy ottaa vastaan epämiellyttävääkin palautetta. Silloin kun asiat eivät mene niin kuin haluttaisiin, kansalaiset pitävät kansanedustajia ”sylkykuppeinaan”, joille voi valittaa kaikista mahdollisista ongelmista. Kansanedustajat varmaan itsekin huomaavat useita epäkohtia yhteiskunnassamme, mutta he eivät voi vain taikasauvaa heilauttamalla muuttaa asioita paremmaksi.

Kansanedustajien palkankorotuksen olisi voinut ajoittaa hieman eri tavalla, mutta toisaalta korotus on aiheellinen. Palkan on oltava kilpailukykyinen, jotta politiikkaan hakeutuu ihmisiä, jotka ovat päteviä ja halukkaita olemaan mukana politiikassa ja hoitamaan yhteisiä asioita.

- Lahna93

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti