Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

torstai 18. marraskuuta 2010

Maahanmuuttajista tulee pystyä myös huolehtimaan


Suuri osa Suomessa asuvista maahanmuuttajista elää Suomessa työttäminä, täysin valtion tai kunnan maksamien tukien ja turvien varassa. He eivät opi kultturimme tapoja, eivätkä edes kieltä. Ulos maastamme tuollaiset älyttömät vetelehtijät, eikö vain?


Tällä hetkellä Suomessa on paljon työttömiä, ihmisiä irtisanotaan ja lomautetaan. Silti usein törmätään näkemykseen, että ulkomaalaiset jotka eivät käy töissä, ovat velvollisuuksiaan pakenevia ja yhteiskunnan varoilla eläviä laiskureita. Ihan kuin maahanmuuttaja voisi itse halutessaan hankkia itselleen työpaikan, mutta suomalaisilta sitä ei tietenkään odoteta.


Suomeen ei tulisi ottaa enempää maahanmuuttajia, kuin mihin maamme resurssit riittävät.

Jokaiselle Suomeen tulevalle maahanmuuttajalle pitäisi pystyä tarjoamaan mm. kunnollinen työpaikka, kielen opiskelua ja tukea yhteiskuntaan sopeutumisessa. Työn rooli on niin merkittävä, että työttömyyden ollessa näin yleistä tulisi tarkkaan harkita, onko maahanmuutajien ottaminen kenenkään kannalta järkevää. Tulevaisuudessa tilanne voi olla toinen, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle ja uusia työpaikkoja avautuu. Silloin Suomea uhkaa jopa työvoimapula, ja maahanmuuttajillakin on taas paremmat mahdollisuudet saada toimeentulo Suomessa.


Löyhään maahanmuuttopolitiikkaan varauksellisesti suhtautumien ei ole rasismia tai maahanmuuttajavastaisuutta, vaan tarkemmin ajatellen asia on jopa täysin päinvastoin. Se, että maahan otetaan ulkomaalaisia hallitusti ja vain sen verran kuin mistä pystytään huolehtimaan, on molempien osapuolten etu. Silloin työtä etsivä ei muuta Suomeen vain huomatakseen, ettei pystykään elättämään itseään tai perhettään täällä, vaan voisi harkita muuttoa sinne, missä toimeentulon saaminen olisi varmempaa.


Puolueista Perussuomalaisten maine on varmasti yksi maahanmuuttovastaisimmista. Tutkiessani puolueen linjauksia, huomasin kuitenkin perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikasta löytyvän mielestäni erittäin hyviä piirteitä; puolue kannattaa hallittua työperäistä maahanmuuttoa, mutta monikulttuurisuuden vaalimisen ei tulisi tarkoittaa oman kulttuurimme väheksymistä, esimerkkinä annettu keskustelu suvivirren poistamisesta koulujen kevätjuhlista. Kuitenkin Perussuomalaisilta toivoisin kärsivällisyyttä ja maltillisuutta maahanmuuttajien sopeutuessa yhteiskuntamme tapoihin. Ongelmat eivät välttämättä aina ole lähtöisin maahanmuuttajasta.




Laamasaurus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti