Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

torstai 25. marraskuuta 2010

Kansanedustajille arvostusta

Eduskunta tekee aina vain ”hyviä” päätöksiä. Muutama viikko sitten eduskunta sääti makeisveron, joka nostaa 200 gramman karkkipussin hintaa keskimäärin 15 senttiä ja litran jäätelöpaketin hintaa 40 senttiä. Se kasvattaa valtion verotuloja 100 miljoonalla eurolla. Näillä verotuloilla kansanedustajat saavat kustannettua uudet torkkupeittonsa, ja mahdollisesti ostettua myös uudet tyynyt, kunhan vain valitsevat riittävän halvan suunnittelijan.

Useat Suomen kansalaiset saattavat ajatella juuri näin. Mielestäni kansanedustajat ovat kuitenkin peittonsa ansainneet ja vaikka myös ne uudet tyynyt, jos vain sellaiset haluavat. Esimerkiksi edellä mainittua makeisveroa ei tehty vain ihmisten kiusaksi. Siitä on todella hyötyä; 100 miljoonan lisäverotuloilla saa aikaiseksi paljon hyviä asioita. Eduskunta voi laittaa sen vaikka vanhustenhoitoon, jos näkee sen tarpeelliseksi. Lisäksi karkkien hinnannousu saattaa vähentää ihmisten karkkien syöntiä ja edistää näin terveyttä.

Kuitenkin ihmiset jaksavat aina vain valittaa kansanedustajien tekemistä päätöksistä. Facebookissa saa lukea jatkuvasti, kuinka ihmiset valittavat kansanedustajien olevan tyhjänpantteja ja tavoittelevan vain omaa etuaan. Ihmisten pitäisi ajatella asioita hieman laajemmasta näkökulmasta. Kaikki päätökset eivät voi tietenkään miellyttää kaikkia kansalaisia, mutta varmasti ne ovat koko yhteiskuntaa ajatellen varsin hyviä.

-vsmj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti