Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

tiistai 16. marraskuuta 2010

Alexander Stubb haluaisi aikaistaa kielten opetuksen.

Alexander Stubb on Suomen ulkoministeri ja entinen europarlamentaarikko. Hän on pakkoruotsin kannattaja, sillä on itsekin kaksikielinen. Stubb haluaisi aikaistaa ruotsin kielen opetuksen alkamaan jo ala-asteen ensimmäiseltä luokalta. Stubb on maininnut ensimmäiseksi vaalilupauksekseen, että ruotsin kielen asemaa ei heikennetä, jos hän ja Kokoomus pääsevät hallitukseen. Hän perustelee asiaa mm. sillä, että nuoret ovat vastaanottavaisempia uusille kielille ja oppivat ne siten helpommin. Samalla tavalla hän puoltaa myös englannin kielen opetuksen aikaistamista.

Mielestäni hänen ajatuksensa ei ole aivan huono, vaikka ehkä ruotsin kielen opiskelua ei tarvitsisi aloittaa vielä ihan ensimmäiseltä luokalta, mutta mahdollisesti ennen yläastetta kuitenkin. Kielitaitoisuus on hyvä asia ja auttaa monissa asioissa.

heiwi

2 kommenttia:

  1. Stubbin mielipiteen nyt ymmärtää, koska hän tosiaan on itse kaksikielinen. Mutta onko hän silloin oikea ihminen sanomaan mitään ruotsin kielen tärkeydestä meidän ihan normisuomalaisten näkökulmasta?
    Anyway, ei toista kieltä missään nimessä ensimmäisellä luokalla voi aloittaa, eihän silloin osata vielä omaakaan.....

    VastaaPoista