Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

maanantai 22. marraskuuta 2010

Suuret työllisyysluokat katoavat.

Nykyajan ihmiset elävät aina vain pidempään. Hyväkuntoiset eläkeläiset ovat vielä käypää työvoimaa. Suomen työllisyyden rakenne on menossa huonoon suuntaan. Suuret työllisyysluokat ovat eläköitymässä, eikä tilalle ole tulossa korvaavia määriä työvoimaa. Ratkaisuna olisi aina vain korottaa eläkkeelle siirtymisen ikää.

Kauppalehdessä pohditaan työuran pidentämistä.
"Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) varoitti tällä viikolla STTK:n seminaarissa lukitsemasta kiinni mitään keinoja, joilla työuria voitaisiin pidentää. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) säikytteli elinaikakertoimen leikkaavan tämän päivän nuorten eläkkeitä jopa kaksi kertaa aiemmin arvioitua enemmän."(http://uutisblogi.blogit.kauppalehti.fi/blog/19928#commentform)
Eli tulevaisuuden nuorien -eli meidän- työuria pidennettäisiin ja -meidän- eläkkeitä myös kutistettaisiin, jolloin saataisiin houkuteltua ihmisiä pysymään pidenpään työmarkkinoilla ja työllistettynä.

Todellisuudessa eläkeraha on jo nyt niin matala, että sillä on vaikeaa maksaa elantoaan. Ihminen, joka on terveydellisistä syistä joutunut jäämään eläkkeelle, ja jolla on vielä muutama lapsi elatettavanaan, nostelee tililtään pientä eläkettään elämiseen. Eläke ei riitä mihinkään. Tässä meillä on isompi ongelma. Kuinka sitten saada työllisyysastetta nostamaan ja samalla turvata ihmisten, joiden on pakko olla jonkinlaisessa eläkkeellä, tulevaisuus?
Eläkeiän nostaminen ei ratkaise kaikkea. Mistä siis apua ongelmaan?


ilona2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti