Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

tiistai 16. marraskuuta 2010

Kansanedustajista on tehty syntipukkeja

Kansanedustajien palkat nousevat ensi Toukokuuhun mennessä yhteensä n.8,1% verran. Korotuksesta seurasi paljon vastustusta ja jopa uhkailua yleislakolla. Vastustusta aiheutti erityisesti se, että palkkoja pidettiin jo nykyisellään riittävän suurina. Suomi tosin on demokraattinen valtio eikä kommunistinen, joten mielestäni on täysin oikeutettua, että vaativasta työstä maksetaan yli kaksinkertainen palkka verrattuna kansan keskipalkkaan. Ovathan kansanedustajat sentään valtion johdossa ja mielestäni oli erittäin omituista, jos niin korkeassa asemassa työskenteleville ei maksettaisi suurehkoa palkkaa.
Palkankorotuksena 8,1% kuulostaa erittäin suurelle, mutta tulee ottaa huomioon, että kansanedustajien palkankorotukset tulevat isoina erinä eivätkä vuosittain kuten muille kansalaisille. Media ei tätä kuitenkaan vaivaudu huomioimaan. Media tuo esille uutisen kansanedustajien roimasta palkankorotuksesta ja kansa osaa syyttää näitä rahanahneita palkannauttijoita, jotka kaiken aikaan vain lähettelevät rivoja tekstiviestejä. Palkankorotus kohun laannuttua oli torkkupeittojen vuoro. Vaikka noin 27000 euroa ei ole iso summa valtion kassassa, antaa se melko huonon kuvan kansanedustajien rahan käytöstä. Kansanedustajia on haukuttu häpeilemättömiksi ja heitä on vaadittu kustantamaan omat peittonsa. Asianlaita on kuitenkin niin, että peittoja ei ole hankittu kansanedustajien toimesta, mutta iltapäivälehdet eivät ole vaivautunut sitä ilmoittamaan.
Kansanedustajat ovat helppo sylkykuppi ja aina löytää jotain valitettavaa. Mielestäni valituksesta on tullut vain yleinen tapa, eivät asiat oikeasti ole niin huonosti kuin valitetaan. Esimerkiksi Facebookissa yleislakkoon kansanedustajien palkankorotusta vastaan lupasi osallistua yli 100 000 henkeä, mutta mielenosoituksessa oli vain noin 20 henkeä. Valitetaan vain kuinka huonosti kansanedustajat toimivat, mutta juuri kukaan ei näe tilannetta niin huonoksi, että pitäisi tehdä asialle jotain.

-Hessulol

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti