Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

torstai 4. marraskuuta 2010

Mari Kiviniemi

Pääministeri Mari Kiviniemen mielestä kirkkoa on käytetty homojen oikeus -keskusteluissa politiikan pelinappulana. Kiviniemi ilmaisee, että homoliitto keskusteluissa ovat hänen mielestään korostuneet liikaa ääripäiden näkemykset aiheesta. Kiviniemen mielestä kirkko on moniarvoisempi paikka jossa sallitaan erilaisia mielipiteitä. Pääministeri toivoo että ihmiset pyrkisivät vaikuttamaan aiheeseen kirkon sisällä, eikä kirkkoa ja politiikkaa sekoitettaisi liiaksi keskenään. Kiviniemi myös ihmettelee miksi politiikkojen pitäisi ottaa kantaa siihen mikä on syntiä ja mikä ei.

Mielestäni Kiviniemen kanta on ymmärrettävä, sillä poliitikkojen tehtävä on säätää lait eikä päättää ovatko liitot hyväksyttäviä kirkon kannalta. Kirkon sisäiset kiistat homoliitoista sekoitetaan liikaa politiikkaan, vaikka ne pitäisi selvittää kirkon sisällä. Älkää siis sekoittako kirkon ja poliitikkojen kantaa toisiinsa!

-tlit-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti