Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Mari Kiviniemi

Mari Kiviniemi on nyt ollut melkein puoli vuotta Suomen pääministerinä, toisena naispääministerinä. Anneli Jäätteenmäkeä enemmän työpäiviä on siis kertynyt, mutta muuten tuntuu, että Kiviniemi on silti varsin tuore ilmestys yhtenä Suomen tärkeimmistä poliitikoista.

Matti Vanhasen jälkeen Kiviniemi on ollut neutraalimpi pääministeri, tosin Vanhasen aiheuttaman metelin jälkeen ei se ole ihmekkään. Samanlaista kohua ei ole Kiviniemi aiheuttanut, ei poliittisten mielipiteitten tai muittenkaan asioitten saralla.

Mari Kiviniemen suosio noudattelee Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajan Ville Pernaan mukaan "tyypillistä pääministeritasoa". Käytännössä tämä tarkoittaa, että noin yksi kolmasosa suomalaisista oli tyytyväisiä Kiviniemeen pääministerinä ja alle viidesosa tyytymättömiä.

Eniten kertovat kuitenkin neljännes suomalaisia, jotka suhtautuvat Kiviniemeen neutraalisti ja viidennes, joka ei osaa sanoa mitä mieltä olisi. Kiviniemi on suhteellisen kauan ollut tuntematon ns. suurelle yleisölle, eikä pääministerikautensa aikana ole juuri ehtinyt vaikuttamaan radikaalisti. Suomen kansa näyttääkin odottavan milloin Kiviniemi tekee kunnon päätöksiä ja tulee ikäänkuin täysivaltaiseksi osaksi Suomen näkyviä poliitikkoja, eikä ole vain joku, joka satuttiin valitsemaan Vanhasen jälkeen pääministeriksi.

bonaqua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti