Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

tiistai 16. marraskuuta 2010

Uusi tupakkalaki

Suomessa 1.1o.2010 voimaan tulleen tupakkalain tavoitteena on tupakkatuotteiden käytön lopettaminen kokonaan. Mielestäni lain tavoite on hyvä, koska tupakasta on niin paljon terveyshaittoja tupakoitsijalle sekä ympäristölle.

Suomessa ei ole tupakkateollisuutta, mikä vaikutti siihen, että näin tiukka laki oli mahdollista tehdä. Olisi hyvä, jos muut maat ottaisivat Suomesta esimerkkiä ja tiukentaisivat omaa tupakkalainsäädäntöään. Silloin laiton maahantuonti ja salakuljetus vaikeutuisivat. En kuitenkaan usko, että kovinkaan moneen maahan tulee ainakaan vähään aikaan yhtä tiukkaa tupakkalakia kuin Suomessa on. Uusi tupakkalaki on saanut paljon huomiota, esimerkiksi kansainvälinen tupakkateollisuus on vastustanut uutta lainsäädäntöä.

Tupakkalain mukaan alaikäinen ei saa pitää tupakkaa hallussaan, mutta se ei kuitenkaan ole rangaistavaa, eikä savukkeita voi takavarikoida nuorelta. Epäilen, että onko lainsäädännöstä mitään hyötyä eli vähentääkö se tupakointia. Nuorten tupakointia on käytännössä lähes mahdotonta valvoa. Monet nuoret pitävätkin uutta tupakkalakia hyödyttömänä.



suklaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti