Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

perjantai 19. marraskuuta 2010

Blogin lopputeksti

Nyt kun yhteiskuntaopin ensimmäinen kurssi alkaa olla lopuillaan, on myös aika lopetella aiheemme tutkimista ja yhdistää kaiken tiedon yhdeksi, ja kirjoittaa loppublogi.
Ryhmäni aiheena oli siis tarkastella maahanmuuttoa poliittiselta kannalta. Aluksi tiedon hankkinta tuntui vaikealta, ja oli vaikeaa löytää, mistä sitä oikein lähtisi liikkeelle. Varsinkin blogin kirjoittaminen kauhistutti. Blogin kirjoittamisessa auttoi kuitenkin tosi paljon muiden kirjoitukset. Ne antoivat hyviä suunnanantavia vinkkejä. Tiedonhankkintakin sujui loppujen lopuksi aika helposti, piti vaan osata erotella tarpeellinen tarpeettomasta.
Aiheemme kautta tutustui lisää Suomen puolueisiin ja uskon , että nyt minulla on parempi käsitys puoleista ja niiden ajamista asioista; mitä kukin puolue haluaa ja millainen Se on. Jokaisella puoleueella on osittain samoja , mutta osittain ihan erilaisia näkemyksiä maahanmuutosta ja sen vaikutuksista Suomen asioihin, kuten työllisyys/työttömyyslukuihin. Niinkun aiemmin kirjoituksissa oli jo mainittu, että suurin osa puolueista suhtautuvat maahanmuuttoon varsin positiivisesti. Maahanmuuton ei haluta vaikutavan negatiivisesti Suomen omiin asioihin, oli ne sitten poliittisia tai ihan yleisiä seikkoja.
Itselle heräsi ajatus, että kun maahanmuutto alkoi kiinnostamaan kansalaisia, niin puolueethän reagoivat tähän nopeasti ja alkoivat heti pyörittää aihetta. Minusta maahanmuutto on tulevien eduskuntavaalien yksi vahvoja tekijöitä, valintakriteeri. Se puolue, joka onnistuu saamaan kansan myötätunnon-enimmistön- vaikka sitten maahanmuuttoasioita parantamalla tai ottamalla ne huomioon paremmin , tulee olemaan vahva ja kilpailukykyisin puolue.
Minusta meidän aihe oli mielenkiintoinen ja todellakin valaisi (ainakin vähän ) Suomen poliittista toimintaan liittyä seikkoja. Aluksi kaikki tuntui palapeliltä, mutta lopussa kun osasi yhdistää palaset oikein, syntyi selkeä kuva kokonaisuudesta.

1 kommentti: