Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Eduskuntavaalit 2011

Niin sitä on jälleen neljä vuotta vierähtänyt hyvinkin ripeästi ja ensi vuoden keväällä on jälleen aika valita eduskuntaan uudet kansanedustajat meitä mattimeikäläisiä edustamaan ja päättämään maamme asioista. Tämänkertaiset vaalit ovat ainakin omasta mielestäni tavallista mielenkiintoisemmat ja tärkeämmät kuin vähään aikaan. Osittain tietysti siksi, että itsekin pääsen nyt vihdoinkin äänestämään, mutta se ei ole suurin syy. Suurin syy on se, että kerrankin politiikan saralla tapahtuu. Viime aikoina uutisia seuraamalla on voinut huomata, että tämän hetken kolme suurinta puoluetta, Keskusta, Kokoomus ja SDP ovat menettäneet kannatustaan kun taas kristillis-sosiaaliseen arvopohjaan tukeutuva Perussuomalaiset on lisännyt kannatustaan huomattavasti. Demokratian toteutumisen kannalta tämä on hyvinkin merkittävä, tärkeä ja hyvä asia.

Vaikka Perussuomalaisten aatteet eivät juuri kohtaa omieni kanssa, enkä pidä puolueen puheenjohtajan Timo Soinin arvomaailmasta juuri yhtään, on silti hienoa huomata, että kansalaiset eivät ole sokeasti puolueuskollisia jos ja kun asioita ei hoideta niinkuin ne kuuluisi hoitaa. Vaikka Perussuomalaiset onkin hieman arveluttava puolue, tulisi mielestäni ihmisten silti antaa äänensä näissä vaaleissa heille. Miksikö? Siksi, että ministerisalkkujen omistajiin saataisiin hieman vaihtelua ja että nämä tämän hetken kolme suurinta puoluetta saisivat näpäytyksen ja alkaisivat pohtia tosissaan poliittista linjaansa parempaan suuntaan.

Toinen varteenotettava puolue on viime vuonna perustettu Muutos 2011. Heidän aatteensa osuvat aika lailla hyvin yhteen omieni kanssa, joten heidän äänestäminenkään ei olisi missään nimessä huono vaihtoehto. Perussuomalaiset on kuitenkin tällä hetkellä jotakuinkin ainoa puolue, jolla näyttäisi olevan mahdollisuus haastaa nämä valtapuolueet, joten heidän äänestämisensä näissä vaaleissa olisi mielestäni oikea ja poliittisesti taktinen liike. Näiden vaalien jälkeen tulisi sitten antaa äänensä jollekin muulle, hieman fiksummalle puolueelle kuin Perussuomalaisille kun sammaloitunut kivi on saatu jälleen pyörimään.

Kuten jo aiemmin sanoin, on demokratian toteutumisen kannalta erittäin tärkeää, että valta vaihtuu ajoittain ja tällä hetkellä tuntuisi olevan tuon vallanvaihdon aika. Kaikki riippuu tietenkin loppupeleissä meistä äänestäjistä, joten pyydänkin kaikkia ensi vaaleissa äänestäviä miettimään hetken pidempään kenelle äänensä antaa. Toki jos mielestäsi esimerkiksi Kokoomus on hoitanut hommansa hyvin ja heiltä löytyy juuri sinulle oikea kansanedustaja, voit aivan hyvin äänestää häntä. Se on kuitenkin fakta, että näin tekemällä emme saa juuri minkäänlaista muutosta aikaan ja se ei ole mielestäni hyvä asia. Pääasia on kuitenkin, että kaikki äänestysikäiset käyvät antamassa äänensä, sillä muuten demokratia toteutuu entistä huonommin.

- Seppo (nimi muutettu)

1 kommentti:

  1. Pakko kyllä sanoa että olet osunut asiassa aivan naulan kantaan. Olen varsinkin aivan samaa mieltä kanssasi siitä, että suurimpiin puolueisiin kuuluisi saada vaihtoa, ja tässä nuorilla on mielestäni suuri vaikutus.

    -PerusAn**li

    VastaaPoista