Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

tiistai 9. marraskuuta 2010

Pohjois-Korean vallan käänteet

Korean demokraattinen kansantasavalta eli tuttavallisemmin Pohjois-Korea on yksi viidestä edelleen kommunistisesta valtiosta. Valtio erotettiin Etelä-Koreasta vuonna 1948 ja Neuvostoliitto asetti maan johtoon Korean työväenpuolueen pääsihteerin Kim Il-Sungin. Hän sai aikaan mm. Korean sodan ja muita suuria ongelmia, kuten nälänhädän, raaka-ainepulan ja talousahdingon. Suuren Johtajan vaalima Juche-aate, joka on Korealainen sovellutus marxismi-leninismistä, on edelleen käytössä Pohjois-Koreassa. Suurta Johtajaa arvostetaan Pohjois-Koreassa siinä määrin, että hänet on nimitetty maan ikuiseksi presidentiksi, vaikka hän kuoli jo vuonna 1994.

Suuren Johtajan kuoltua Pohjois-Korean vallankahvaan tarttui hänen poikansa Kim Jong-Il. Hänen tittelinsä on Korean työväenpuolueen pääsihteeri, sillä presidentin virka on edelleen hänen isänsä hallussa. Kim Jong-Il eli Rakas Johtaja on joidenkin lähteiden mukaan isäänsäkin yksinvaltaisempi. Hänen mielestään eriävät mielipiteet ovat petturuutta ja vain hänen päätöksensä ovat oikeita. Hän on ahkera etsimään syntipukkeja maan ongelmille. Kuitenkaan mitään muutoksia suuria muutoksia hän ei ole saanut aikaan, vaan hän jatkaa isänsä jalanjäljissä. Rakkaaseen Johtajaan liittyy paljon legendoja. Pohjois-Korealaisten lähteiden mukaan hänen syntyessään taivaalle ilmestyi kaksi sateenkaarta ja syttyi kirkas tähti. Hän on myös säveltänyt ainakin kuusi oopperaa, suunnitellut maan pääkaupungin Juche-tornin ja tehnyt useita golfin maailmanennätyksiä. Hän on lentopelostaan huolimatta taitava hävittäjälentäjä ja kykenee muutamaan sääoloja tarvittaessa. Ja totta kai hän on myös kaikkien tieteenalojen erityisasiantuntija.

Kim Jong-Il on jo vanha mies (n. 70v) ja heikossa kunnossa. Hänen seuraajakseen on povattu hänen nuorinta poikaansa Kim Jong-Unia. Hänet on nimetty korkeaan virkaan Pohjois-Korean puolustuskomissioon ja hän on saanut nimen Loistava Toveri. Kim Jong-Unissa erikoista on se, että hän on opiskellut Sveitsissä. Aika näyttää saako Pohjois-Korea vihdoin länsimaistuneen johtajan, vai astuuko Jong-Un vain suoraan isänsä saappaisiin.


- Toppe

1 kommentti:

  1. Suuri Johtaja sai näköjään paljon hyvää aikaan ja Rakas Johtaja jatkaa isänsä jalanjäljillä! Kaikki muut maat ovat jo luopuneet sata vuotta vanhoista aatteista paitsi Pohjois-Korea. Mitähän kertoo aatteen toimivuudesta...

    -Anderss

    VastaaPoista