Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

torstai 4. marraskuuta 2010

Maahanmuutto

Maahanmuuttajille pitäisi tehdä selkoa Suomen oikeusjärjestelmästä, ihmisoikeuksista, kansanvallasta ja sukupuolten välisestä tasa-arvosta. Erilaisista kulttuureista tulevien maahanmuuttajien käsitys oikeasta ja väärästä voi olla suomalaisista hyvin poikkeava. Nämä kulttuurierot voivat aiheuttaa konflikteja ihmisten kesken jotka voivat johtaa erilaisiin rikoksiin. Suomessa ongelmia on kuitenkin vielä vähän verrattuna muihin euroopan valtioihin, koska suomeen tulee niin vähän maahanmuuttajia.

Maahanmuutossa on tietysti myös hyvät puolensa. Tulevaisuudessa suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle, jolloin tarvitaan lisää työvoimaa. Pelkästään suomalaiset eivät riitä paikkaamaan näitä aukkoja, jolloin tarvitaan apua ulkomailta. He myös rikastuttavat kulttuuriamme, tuomalla omasta kulttuuristaan vaikutteita.

-Pesälä

3 kommenttia:

  1. Kyyyllä, huippu teksti miehellä.

    Lek-Lekis

    VastaaPoista
  2. Mielestäni maahanmuuttajille voisi järjestää joitakin kursseja, joissa käytäisiin ja selvennettäisiin paremmin suomalasten tavat ja perinteet ja muut asiat.
    Onhan se toki muuttajillekin melko kova paikka muuttaa täysin toiseen maahan, jossa on ihan erilaioset tavat ja käytännöt ja perusasiat kuten kilei, uskonto ja vastaavat.
    Lisäksi se pieni ryhmä maahanmuuttajia, jotka syyllistyvät rikoksiin saavat aikaan varsin negatiivisen kuvan kaikista muuttajista ( vaikka todellisuudessa suurin osa maahanmuuttajista olisivatkin hyvin koulutettuja ihmisiä). Tämä herättää puolestaan jo valmiiksi negatiivista asennetta myös vastaanottajissa eli meissä suomalaisissa.
    Mutta tuo on ihan totta, että maahanmuuttajista on myös hyötyäkin ja varmasti saadaan vielä suurempi hyöty kunhan he sopeutuvat yhteiskuntaamme paremmin.
    nankeri

    VastaaPoista