Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

torstai 18. marraskuuta 2010

Kataisen suunnitelma Venäjän taloudelle

Katainen kirjoittaa päiväkirjablogissaan, kuinka Suomen tulisi suhtautua Venäjän kahteen suureen kehittämis tavoitteeseen. 1. Talouden kasvu ja monipuolisuuden kehittäminen, 2. Suurvalta-aseman koroittaminen muulla kuin taloudella. Katainen painotaa blogissaan aivain oikein venäjän raaka-aine varoja ja niiden hyödyllinen käyttö Kataisen mielestä isot hankkeet venäjällä kasvattaa taloutta, mikä on aivan selvää. Raaka-aineiden jalostaminen lisää niiden hyötysuhdetta ja täten parantaisi Venäjän taloudellista tilannetta. Katainen kanssa allekirjoitan asian, että suomalaiset ovat liian kriittisiä Venäjää ja venäläisiä kohtaan. Venäjäkriittisyydestä seuraa asioiden vääristelyä ja se ei ole edes suomalaisille eduksi. Kaikki nousevat varpailleen kun joku täällä suomessa sanoo sanan: "Venäjä", tämä aiheuttaa turhaa pelko tuvve kuohua joka on syntynyt aivan turhasta. Meidän olisi syytä ymmärtää paremmin venäjän toimia ja sen suunnitelmia, jotta voisimme toimia viisaammin ja järkevämmin venäjää koskevissa asioissa. Venäjä on Suomelle todella tärkeä kauppakumppani. Venäjän taloudellinen hyvinvointi peilautuu vahvasti Suomen talouteen!

-Kiisseli

1 kommentti:

  1. Aika itsestään selvää puhetta, ja Kataisen sanojen toistelua, mutta olen aivan samaa mieltä suomalaisten venäjäkriittisyydestä. Tämän ymmärtää vielä Neuvosto-ajan sukupolvelta, muttei sen nuoremmilla sukupolvilla ole mielstäni minkäänlaista järkeenkäypää syytä olla näin venäjäkriittisiä.

    -PerusAn**li

    VastaaPoista