Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

tiistai 9. marraskuuta 2010

Stubb ei kannata kerjäämisen kieltämistä

Ulkoministeri Alexander Stubbin mielestä kerjäämisen kieltäminen lailla ei tule ratkaisemaan itse ongelmaa, köyhyyttä. Romanivähemmistöjä tulisi tukea taloudellisin keinoin ja heidän olojaan voitaisiin parantaa esimerkiksi koulutuksella.

Stubb haluaa ajatella romanikerjäläisten parasta sillä, ettei kerjäämistä kiellettäisi täällä Suomessa ja että romanikerjäläisillä olisi mahdollisuus koulutukseen ja tällä tavalla parantaa olojaan maassamme. Olen kuitenkin sitä mieltä, että romanikerjäläisten tukeminen taloudellisin keinoin vain pahentaisi asiaa, koska riskinä saattaisi olla se, että kerjäläisiä alkaisi näkyä yhä enemmän katukuvassamme kun tietäisivät, että täältä saisi apua. Siinä mielessä Stubb on tietenkin oikeassa, ettei köyhyys ole rikos, ja ajatttelee että tukemalla heitä taloudellisesti saataisiin vähennettyä kerjäläisiä katukuvastamme, mutta toisena vaihtoehtona on kerjäämisen kieltäminen, mikä saattaa olla paljon järkevämpi ratkaisu, koska sillä pystyttäisiin paljon helpommin varmistumaan siitä että kerjäläiset pyyhkiytyisivät katukuvastamme kokonaan. Kerjäämisen kieltäminen on myös paljon todennäköisempi ratkaisu myös sen takia, että niin on tehty jo monessa muussakin maassa.


-Liku

1 kommentti:

  1. Olen samaa mieltä siitä, että mikäli kerjäämistä ei kielletä, vaan kerjääjille annetaan taloudellista tukea, kerjääminen vain lisääntyy. Mielestäni olisi hyvä, että heitä tuettaisiin, mutta kuitenkin kerjääminen kiellettäisiin. Minulla ei ole mitään maahanmuuttajia, tässä tapauksessa romaneja, vastaan. He saavat kyllä tulla Suomeen, mutta heillä olisi myös oikeus, tai velvollisuus, hakeutua koulutukseen tai työhön. Kerjääminen ei ole missään muodossa hyvä asia, eikä sitä pitäisi mielestäni sallia.
    - katumarju

    VastaaPoista