Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

torstai 4. marraskuuta 2010

Stubb on ehdolla eduskuntavaaleissa

Alexander Stubb lähti politiikkaan mukaan vuonna 2004 tultuaan valituksi europarlanmentaarikoksi. Ulkoministerinä Stubb aloitti vuonna 2008. Nyt Stubb on ehdokkaana eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiiristä. Stubb lähti ehdokkaaksi “espoolaisena perheenisänä”. Selkeäsanaisella Stubbilla on mielestäni erittäin korkea todennäköisyys päästä eduskuntaan, koska Stubb sai toiseksi eniten, yhteensä 115 225 ääntä, kun hänet valittiin Euroopan parlamenttiin.

Stubbin pieni ongelma voi olla se, että Stubb tietää enemmän ulkomaan kuin kotimaan politiikasta. Mediassa esillä olleista kotimaan aiheista, Stubilla on selkeä mielipide kerjäämisen kieltämiseen ja ruotsinkielen asemaan. Stubin mielestä kerjäyskielto ei ole hyvä idea, sillä köyhyys ei ole rikos. Stubb ehdottaa, että EU:n sisällä avattaisiin rahasto romaneiden elinolojen parantamista varten. Olen Stubbin kanssa samaa mieltä siitä, että kerjäämisen kieltäminen ei olisi kannattavaa, koska se ei ratkaise köyhyysongelmaa.

Ruotsinkielenopiskelu tulisi Stubbin mielestä aloittaa jo ensimmäisellä luokalla, kuten myös ruotsikielisten tulisi aloittaa suomenkielen opiskelu ensimmäisellä luokalla. Kannatan ruotsinkielen opiskelun aikaistamista, mutta vieraan kielen aloittaminen ensimmäisellä luokalla tuntuu minusta liian aikaiselta, koska kaikki eivät osaa vielä ensimmäisellä luokalla kirjoittaa eivätkä lukea edes omaa äidinkieltään, saati sitten vierasta kieltä. Ruotsinkielen opiskelun aloittaminen ensimmäisellä luokalla ei tee suomenkielisestä kaksikielistä, vaikka se mukava ajatus olisikin.


Tarutäti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti