Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

torstai 18. marraskuuta 2010

Eduskunnalle torkkupeitot

No oha se ny. Eduskunnan rahankäyttöähän on jo aikaisemminkin arvosteltu ja syytetty turhista ostoksista, mutta nyt tuli ehkä paras koskaan. Torkkupeitot jokaiselle, 127€ kappalehintaan. Yhteishintaa n. 50 000€ tällä hetkellä, ja vielä alennettuun hintaan, ilman arvonlisäveroa. Normaalisti peitot olisi olleet 250€ kipaleelta. Nokoset on ihan ymmärrettävästä syystä hyvä ottaa jotta jaksais, mutta ei siihen tarvitse uusia design peittoja hirmuhinnalla valtion kassasta. Tuokoot omat peittonsa, jos niitä edes tarvitsee. Kuinkahan moni meistäkin on ihan tottunut ja kokenut ottamaan torkut jossain sohvan päällä röhnöttäen tai jostain jopa roikkuen lattialle, ilman peittoa.
Peitto-ostosta on arvostellut monen kansalaisen lisäksi myös eduskunnan rahankäyttöä tutkinut tutkija Mirja Kananen. Hän on tutkinut eduskunnan rahankäyttöä ja tämä on hänen mukaan kaiken huippu. Vanhat viltit eduskunnassa ovat kuulemma nyppyyntyneitä. Ollaanko sitä eduskunnassa sitten niin hienohelmaa ettei sellaista voi pitää pienten torkkujen aikana päällä. Otetaan hetkeksi kaikki viltit pois ja annetaan nukkua ilman mitään, ehkä sitten vanhat kelpaavat. Vanhoista onneksi otetaan jotain hyötyä. Vanhat viltit annetaan hyväntekeväisyyteen pelastusarmeijalle.

- Hege

2 kommenttia:

  1. Kyllä tuolle rahalle olisi varmasti parempaakin käyttöä. Lantista se miljonäärikin on aloittanut! Jokainen euro on siis tärkeää.

    ilona2

    VastaaPoista
  2. Taitaa eduskunnan työntekijöillä olla liian vähän töitä, kun kerkeävät ottamaan päikkäreitäkin keskellä työpäivää..
    Jos torkut parantaa näiden työtehoa, niin maksetaan vielä tossut ja kylpytakitkin samantien!
    Tosin jos media ei olisi saanut tät tietoa käsiinsä, eivät kansalaiset olisi mitään huomanneet. Onhan tuo summa sen verran pieni Suomen budjettiin verraten.

    Y

    VastaaPoista