Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Valvontayhteiskunta osa 5

OSA 5 – Terrorismi, syy tutkia postisi?

Terrorismin uhka on viimeisen puolenvuoden aikana kasvanut suuresti. Huhutaan jopa terrori-isku aalloista. Mahdollisiksi kohteiksi on uskottu Pariisin Eiffel-torni, lentokenttiä sekä muita suuria kohteita. Saimme myös kuulla kirjepommeista, eli epäilyttävistä paketeista. Nämä paketit ovat aiheuttaneet kohua ympäri maailmaa. Kaksi epäilyttävää pakettia löytyi Ateenan lentokentältä ja yksi löysi tiensä jopa Berlusconin luokse, sekä useiden maiden suurlähetystöihin.

Koska näiden epäilyttävien pakettien määrä on kasvanut, on vain odotettavaa, että postin valvontaa tehostetaan. On varottava tilaamasta kummallista tavaraa, kuten teippirullia ulkomailta, sillä se voi johtaa sitä kuljettavan koneen ennenaikaiseen laskeutumiseen.

Terrorismin myötä ihmisten kuuntelu on lisääntynyt. Esimerkiksi jos sanot sanan ”pommi” tai ”presidentti” on mahdollista, että puhelusi nauhoitetaan automaattisesti. Ehkäpä myös terrorismin uhan alaisena on helppo piilotella ja kuunnella ihmisiä jos mihinkin tarkoitukseen. Demokratian ja perusoikeuksien puolesta taistellessa on saatettu unohtaa juuri perusoikeudet, kuten yksityisyys ja yksilönvapaus.

- AlieNfromUrAnus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti