Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

maanantai 29. marraskuuta 2010

Kerjäläiset

Viime viikolla mediassa paljon keskustelua herättäneet romanialaisten kotiinlähetykset. Helsingin sosiialivirasto lähetti noin 40 romanikerjäläistä kotimaahansa. Päätös kerjäläisten lähettämisesta syntyi pakkasen ja Kalasatamassa, jossa kerjäläiset majailivat, sattuneen tulipalon takia.

Helsingin kaupunki maksaa kerjäläisille lauttaliput Tallinnaan ja bensarahat loppumatkaan. Lauttalipun arvo on 25€ ja jokaiselle autokunnalle maksetaan 300€ bensarahaa. Sosiaaliviranomaiset eivät valvo lähtevätkö kerjäläiset todella maasta ja menevätkö he Romaniaan asti.

Eräässä kerjäläisten haastattelussa yksi heistä totesi, että on mukava päästä jouluksi kotiin käymään. Tulevatko he siis ensivuoden puolella taas takaisin vai lähtevätkö he ollenkaan. Matkan maksaessaan Helsingin kaupunki antaa siis kerjäläisille vain ilmaisen lomamatkan. Nyt kun osa romaneista käy kotonaan ja kertovat siellä kuinka avokätisiä Suomessa ollaan, tulee tänne vain lisää kerjäläisiä ilmaisen rahan perässä. Joten tälläinen toiminta ei poista ongelmaa.

Jurho

1 kommentti:

  1. Monet kerjäläiset myöntäneet suoraan jo ennen lähtöään palaavansa takaisin.. joten samaa mieltä, ongelmaa ei tällä poisteta.

    Y

    VastaaPoista