Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

torstai 4. marraskuuta 2010

Pakkoruotsi




Monilla lukiolaisilla on jo lukion aloittaessaan selvät mielikuvat tulevasta koulutuksestaan ja ammatistaan. He tietävät myös, mitkä aineet ovat heidän tulevaisuutensa kannalta tärkeitä ja mitkä käytännössä turhia. Tämän vuoksi olisi hyvä antaa enemmän valinnanvapautta erityisesti lukiolaisille ja miksei myös peruskoulussa opiskelevillekkin erityisesti kieltenopiskelussa.



Pakollinen ruotsin opiskelu laskee monien motivaatiota, etenkin jos tietää että tulee tarvitsemaan joitain muita kieliä tulevaisuudessaan enemmän. Esimerkiksi saksan tai venäjän opiskelu voi olla monille paljon mielekkäämpää ja hyödyllisempää kuin ruotsin, ja ne ovat muutenkin paljon puhutumpia kieliä maailmalla.






Mielestäni olisi hyvä, että kielten opiskelu olisi yhä pakollista, mutta kielten valintoihin annettaisiin enemmän vaihtoehtoja.




Jamppaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti