Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

tiistai 16. marraskuuta 2010

Kerjäläisiä!

Suomessa majailevat kerjäläiset ovat herättäneet tunteita viime aikoina. Mutta onko kukaan miettinyt mistä ne kertovat? Mikä on heidän tarinansa?
Romanialaiset kerjäläiset ovat lähteneet omasta maastaan sen takia, että heillä ei ole mahdollisuus osallistua oman perheensä toimeentuloon tai yhteiskunnan parantamiseen, joten he lähtevät muualle kerjäämään. Mutta miten he valitsevat maan mihin tulla? No tietenkin ennakkoluulojen perusteella. Suomeen he tulevat siksi, että he tietävät Suomen olevan hyvinvointivaltio, ihmiset ovat varakkaita ja EU-jäsenyyden myötä he voivat myös matkustaa tänne.
Pitäisikö meidän olla ylpeitä itsestämme, koska heillä on tälläinen käsitys Suomesta? Onko tässä nyt jonkin asteinen uusi mittari, jolla mitataan ihmisten ennakkokäsityksiä maan hyvinvoinnista? Se, kenellä on eniten kerjäläsiä, on voittaja?
Mutta eikös EU ajakkin hyvinvointi valtioiden asiaa? Miksi EU:ssa on kerjäläisiä? Tässä kohtaa EU on epäonnistunut mielestäni. Meidän pitäisikin joko tukea Romaniaa, tai potkia se pois tahraamasta EU:n mainetta hyvinvoinnin edelläkävijänä. Kaikkien EU:n jäsenvaltiot pitäisi liittyä Romanian elvyttämis projektiin, jotta kerjääminen saataisiin kitkettyä pois.
Mielestäni kerjäläisissä ei ole mitään pahaa, mutta rahaa en niille antaisi. Lopettaisi sen istumisen ja menisi hommaamaan oikeita töitä, vaikkapa kenkiä putsaamaan.

- Nightshot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti