Politiikkaa!

Kuluvan jakson aikana seuraamme poliittisia vaikuttajia. Jokainen pari saa tehtäväkseen seurata jotakin puoluetta, ilmiötä tai henkilöä. Tehtävänä on ensin saurata tiedotusvälineitä ja sosiaalisiamedioita sekä poimia niistä kiinnostavia aiheita. Tämän jälkeen jokainen vaikuttaa ottamalla kantaa asioihin, esimerkiksi kirjoittamalla blogitekstejä.

torstai 4. marraskuuta 2010

Maahanmuuton mahti

Maahanmuutto on suuria tunteita herättävä aihe. Joidenkin mielestä maahanmuutto tulisi pysäyttää kokonaan, kun taas toisten mielestä se on vain hyvä asia. Maahanmuutto on tuonut mukanaan kuitenkin paljon ongelmia. Maahanmuuttajien sopeutuminen maahamme ei ole ollut helppoa. Maahanmuuttajiin kohdistuva väkivalta on ongelma, kuten myös maahanmuuttajien tekemä väkivalta, sekä heidän työttömyytensä. Tämän takia on mielestäni ihmeellistä, miksi päättäjät ovat olleet vaitonaisia näistä ongelmista niin kauan.

Kuitenkin, maahanmuuttajat rikastavat maatamme ja tekevät kaupungeistamme kansainvälisempiä ja täten paljon normaalimman näköisiä verrattuna muihin maailman kaupunkeihin. Mielestäni maahanmuutto lisää kilpailukykyämme ja jos katsomme Yhdysvaltoja, heidän koko taloutensa perustuu maahanmuuttoon. Tähän laman aikaan on totta, että emme juurikaan tarvitse maahanmuuttajia kun omat kansalaisemmekin ovat vailla työtä, mutta tulevaisuudessa suurten ikäluokkien lähtiessä eläkkeelle, on maahanmuutto se voima, joka pitää meidät taloudellisesti kehittyvässä muutoksessa. -Jumala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti